Levertijd van Volten Gedenktekens

Volten Gedenktekens heeft een aantal grafmonumenten op voorraad. Deze kunnen binnen drie weken worden geleverd mits de begraafplaats toestemming geeft en de vergunning wordt toegekend. Op de meeste begraafplaatsen wordt de regel gehanteerd dat een grafmonument niet binnen een bepaalde termijn na de begrafenis mag worden geplaatst. Vaak is dit 100 dagen. In deze periode kan de grond goed inklinken, waardoor een grafsteen niet (zo snel) scheef kan zakken. Dit scheefzakken kan in de toekomst natuurlijk altijd voor komen, maar dat wordt door Volten gedenktekens kosteloos opgelost.

Onze ervaring is echter dat klanten vaak een afwijkend model of ander materiaal willen hebben. Ook verschillen de grafmaten per begraafplaats, waardoor een monument meestal op maat besteld moet worden. De gemiddelde levertijd na bestelling bedraagt meestal tussen de drie en vier maanden.

Volten gedenktekens besteld de grafsteen, nadat de door de klant getekende orderbevestiging retour gekomen is. De grafsteen wordt vaak in het buitenland vervaardigd en in containers verscheept naar Nederland. Onze medewerkers hebben na aflevering bij ons nog ongeveer drie weken nodig om het monument in elkaar te zetten en te beletteren. Hierna kan het worden geplaatst.