Het plaatsen van een monument

Alle monumenten worden geplaatst door onze eigen vakkundige medewerkers. Plaatsing gebeurd in overleg met de begraafplaats en/of gemeente. Iedere begraafplaats hanteert weer andere eisen met betrekking tot de afmeting van het monument, het materiaal van het monument, vulling van het graf, betonfundatie, en plaatsingsafspraken.

Voor sommige te plaatsen monumenten moet een vergunning tot plaatsing bij de gemeente of begraafplaatsadministratie worden aangevraagd. Dit verzorgt Volten Gedenktekens voor u, eventueel met de handtekening van de rechthebbende. De legeskosten voor de vergunning worden worden rechtstreeks via de vergunningverstrekker aan de rechthebbende in rekening gebracht. In enkele gevallen zijn de legeskosten al verrekend in de totale grafkosten.

Wanneer het monument klaar is voor plaatsing, neemt Volten contact op met de begraafplaats met de vraag of plaatsing in de komende dagen (i.v.m. begrafenissen) mogelijk is. Indien de begraafplaats toestemming geeft tot plaatsing, zullen wij ongeveer twee dagen voor plaatsing contact opnemen met de klant om de plaatsingsdatum (en indien mogelijk het dagdeel) door te geven. De klant heeft dan nog de tijd om eventueel spullen/bloemen/planten van het graf te halen, die na plaatsing van het monument niet terug gezet hoeven te worden. Alles wat nog op het graf staat ten tijde van de plaatsing, wordt weer netjes terug geplaatst. Planten worden of in het plantvak van het graf gezet of eventueel naast het graf als er geen plek is. Er wordt niets weggegooid of meegenomen, wat niet van te voren is afgesproken.